Vakuutusasioita, ja rauhallinen ilta kotona




Aamu


Puhelin herättää 7.20 - muut nukkuvat. Ylösnousu, mutteripannu tulelle ja aamusuihkuun. Menen pian herättelemään Bikunia kouluaamuun ja Fain myös. Fai ja Bikun puuhaavat aamutoimia ja Eevan ääni kuuluu makuuhuoneesta. Vaipan vaihtoon ja katsomaan aamun teletapit. Hieman horttokaaloa ensin herätykseksi. Kahvi ja berocca valmiina. 



Teletappeja katsomme vakavasti





Ensin kuitenkin Horttokaalot



teletapit alkavat - kahvi ja berocca valmiina


Saamme riittävän ajan Eevan kanssa niin, että töihin lähtö ei aiheuta ongelmia. Pikku halit ja Eeva vilkuttaa iloisesti. 

Kylmään syksyaamuun säntään shortsit jalassa - nahkatakki päällä. Termostaatin säätäminen on menossa. Nyt on hieman siedettävä kylmyyttä, että sitten talvellakin pärjää. 



Työt alkavat



Työpäivä luistaa hyvin, sopivasti potilaita ja kuitenkin jää hieman aikaa kahvipaussille. 

Töiden jälkeen K-pekuriin ja pikkusiika 5.90 kg. Pyydystetty eilen perämerestä. Ja pikkusiika on kyllä alimitoitettu termi. Yli 500g:n siikaa - otan kaksi. Kala maistuu meille. Kotiin kiireisesti ja valmistelemme siikaa uunia varten. Täytettään basilikalla ja tillillä sekä sitruunaruoholla. Alan laittamaan uuniin, mutta riittävän iso vuoka puuttuu. Clas Ohlsenin reissu tiedossa, Sieltä löytyy hyvä lasivuoka 6.99e.  Juuri kun olen lähdössä puhelin soi. Tapiolasta tulee soitto ja ihmetellään, kun en ole saapunut vakuutusasioittemme neuvotteluun. Sain aiemmin viestin, että onnistuu netin kautta, mutta viimeistä potilastani katsoessani oli ilmeisesti tullut sähköposti, että tapaaminen voisi onnistua keskustan toimistolla. En ehtinyt katsoa viestejä. 

Menen suoraan Tapiolan officeen vanhan "lentävän lautasen" viereen ja siinä vierähtää vajaa pari tuntia. Eevan ja Bikunin sairaskuluvakuutukset, kotivakuutukset jne saadaan alustavasti sovittua. Huomenna jatketaan asian hoitoa puhelimitse. 

Kiire jo kotiin - kala pitää saada uuniin. Eevakin odottaa. Fai on riisikeittimellä tehnyt ohrasta inkiväärin ja valkosipulin kanssa loistavan lisukkeen. 




Ohraa kuin Khao man khain riisi



Siiat odottavat kuten ne olivat lähtiessä - nyt löysivät kodin uudesta vuoasta.







30 min uunissa 200 asteisessa kiertoilmauunissa oli sopiva aika. Siiat ovat valmiit ja sitruunan viipaleet seuraksi.




siikaa



paloittelua




Eevalle maistuu Siika



ja hyvältä näyttää - siika ja rapea salaatti



Eevan kanssa odotellessa kuuntelemme Hallikaista. On kivaa kotona. Fai tekee rapean salaatin varsiselleristä, porkkanasta - oliiviöljyä, vaaleaa balsamikoa, osterikastiketta ja ripaus sokeria, basilkan lehtiä. 




Joel Hallikainen




ja me Eevan kanssa




Siika ennen paloittelua






Syömme hitaasti ja kuuntelemme vanhaa tuttua musiikkia Thaimaasta. Muistelemme samalla sitä hyvää mitä meillä oli siellä. Nyt on hyvä täällä.  Kaikki näyttää tyytyväiseltä. Otan pakkasesta vielä vadelmarasian ja se sopii jälkiruoaksi. Kukaan ei halua jäätelöä ,mitä olisi myös pakkasessa. 

Iltasuihkun aika ja nukkumaan. Aamulla on taas aika pohtia autoa, vakuutuksia, kelaa ja odottaa avioliittomme virallistamislupaa. Kaikki aikanaan.




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!