Vakuutusten tarjouspyyntöjä sekä tennistä ja ulkoilua





Aamu



6:30 puhelin herättää. On aika aamuresitoinnin sekä meditoinnin. Illalla sainkin viestiä ystävältäni Akilta, joka totesi, että en olisi varmaan selvinnyt tästä kaikesta mitä tänä vuonna on ollut ilman suhteellisen säännöllistä meditointia. Se on varmaan totta! Kyllä välimuistin tyhjentäminen on ollut tärkeää palautumiselle. Se myös rauhoittaa ajatusta niin, että toiminta on enemmän sisäisen prosessin kautta tapahtuvaa, kuin spontaania reagointia tilanteisiin. Säännöllinen meditaatio auttaa näkemään elämän sellaisena kuin se on. Elämään kuuluu dukhaa (epämielyttävyyttä) ja aggressiivinen sotiminen siitä, että sitä ei saisi olla tekee ihmisen levottomaksi ja reaktiiviseksi. Suomalainen vanha sanonta:" nukutaan yön yli", käsittelee samaa asiaa. Sisäinen käsittely vahvistuu, kun alkaa tiedostamaan oman "muodon" eli fyysisen olemuksensa, tunteensa, aistimusmaailmansa, ajatusrakennelmansa sekä tietoisuutensa. Oppii huomaamaan, että ne kaikki on muuttuvaa aggregaattia. Kun lakkaa takertumasta niiden hetkellisiin ilmentymiin vapautuu itsenäisemmäksi. Pakonomaisuus väistyy ja elää elämäänsä sellaisena kuin se todellisuudessa on. 


Aamumeditaatio


Eeva herää juuri, kun tulen kotitemppelistä ja Fai on jo ehtinyt vaihtaa vaipat. Nyt tyttö ottaa kädet levälleen ja haluaa syliin. Otan hänet ja menemme tekemään mutterikahvit kuin aikanaan Chiang maissa, Eeva tuoksuttelee kahvinmurut ja lataamme mutterin. Berocca poreilemaan ja istumme pitkän ruokailupöydän päähän katsomaan teletappeja. Tällä kertaa teletapit jäävät kesken, kun Eeva ottaa käteni läppärille ja ymmärrän, että aika on musiikin ja tietenkin aluksi Horttokaalot. 


 
Horttokaalot



Bikun, Eeva ja minä aamiaisella


Fai tekee omeletit minulle ja Bikunille. Bikunille myös pekonia. Minulle riittää pelkkä omeletti. 




Bikunin aamupala



Musiikista nautitaan



Kun alan valmistautumaan töihin lähtöön Eeva pyrkii syliin. Ei halua päästää isäänsä töihin. Otan hetkeksi syliin ja kerron, että nyt pitää mennä töihin ja jotenkin Eeva sen sitten hyväksyy, kun halimme hetken ja annan hänet äidilleen. Ovelta vilkuttelemme toisillemme ja saan kuin hyväksynnän lähölle. 

Viileässä syysammussa polkaisen töihin. Fai lähtee myöhemmin kielikouluun. 

Aamulla heti onkin kiitettävästi potilaita, mutta ennen puolta päivää tulee hiljaista. Ehdin soitella pyytäen tarjouksia niin vakuutusyhtiöistä. Pitää laittaa irtaimistovakuutus, joka sisältää ympäri maailman matkatavara-vakuutuksen, Ympärivuotinen matkavakuutus, lasten sairaskuluvakuutukset, yrityksen vakuutukset lääkäritoiminnasta etc. Autovakuutuksessa minulla on tarkastuksen jälkeen maksimibonukset, vaikka olen asunut pitkään ulkomailla. Se autohan pitää hankkia. 

Iltapäivä ja Ilta


Kotiin tultua vietän aikaa Eevan kanssa. Ensin kuuntelemme Aranjuezin kitarakonserttoa, johon Eeva keskittyy tiiviisti. Hieman kevyempää musiikkia päälle mm Hallikaista. Leikimme vielä hetken kotitemppelissä, jossa Eeva ensin keskittyy itse temppeliin ja laittaa kämmenet toisiaan vasten kiljahdellen riemusta. Sitten on aika tutkia mm siirrettäviä portaita, jotka huoneessa säilytyksessä. Siitä syntyy ratkiriemuinen leikki, kun hän taputtelee eri tasoja kuin soittaisi rumpuja. Minut otetaan aina välillä mukaan.



Musiikin kuuntelua



Pepe Romeros ja Aranjuez konsertto






Pian Sulin kanssa lähdemme Nallisporttiin tennikseen. Pelini on jäykkää, mutta ehkä hieman parempaa kuin edellisellä kerralla. Pitkä matka pelikuntoon. Painoa 10 kg pois ja säännöllinen likkunta, niin kyllä se siitä palautuu. 


Nallisport ulkokenttä


Saan viestin, että Fai ja lapset lähtivät kävelylle. Tulee kuviakin. Kelihän on viileä syksyinen kävelykeli.



Eeva iloisena kävelylle lähdössä




Bikun torin rannassa


Kotiin tultuani on aika suihkun ja Fai on tehnyt jo valmiiksi Kra Pao Gaita eli kanaa basilikassa - tuttu hyvä thai-ruoka. Syömme sen sitten, kun perhe kotiutuu ja jäljellä on iltaresitointi ja meditaatio. Aamulla töihin taas aikaisin. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!