Vapaa päivä - ostospäivä

Aamu

Herään puoli yhdeksän maissa pitkän unen jälkeen. Menin nukkumaan noin 20:30. Yöllä heräilin kutinaan. Ilmeisesti liittyy syksyn flunssan poikaseen, joka tuntuu kevyesti vaivaavan. Ehkä myös allergiani. Juuri päättyvä Pujon siitepöly vaihtuu syksyn homeisiin. Thaimaassa tätä allergiaa ei ollut. Ilmasto suotuisa atopikolle. Avantouinti on auttanut siihen Suomessa. Pitää aloittaa heti, kun vesi viilenee. Liikunta on myös hyvä lääke. Se on jäänyt vähälle kaiken kiireen keskellä. Sekin pitää aktivoida. Pikkuhiljaa pitää luoda arki työn ja perhe-elämän ympärille. On tämä aika työläs vaihe aloittaa uusi elämä, mutta me jaksamme. 

Bikun lähtee koulukyydillä kouluun ja siskoni soittaa että tulee pian tuomaan Eevalle syöttötuoleja. Pikaisesti suihkuun ja ihon rasvaus. Nyt näyttää aamurutiinit häiriintyvän. Tänään on paljon tekemistä, kun on vapaapäivä töistä. Fain pankkitilin avaus, pitänee ostaa vaatteita. Minulla ei ole vielä oikein muita kenkiäkään kuin crocs sandaalit 😂. Muilla perheessämme hieman paremmin, mutta pitää heillekkin jotain ostaa. Onneksi olemme saaneet ystävällisesti lahjoituksia Bikunin ja Eevan kohdalle. Se helpottaa. 


Siskoni saavuttua Eeva pyrkii syliini ja katsomme teletapit. Rutiini säilyy. Juomme kahvit ja lähdemme sikoni autokyydillä Limingantullin Prismaan ostoksille.  Ostamme pari kattolamppua yleisvalaiseksi makuuhuoneisiin. Eevalle löytyy lämmin haalari syyskeleille sekä muutaman housut ja sukkia. Minulle avantokauttavarten uintikengät ja hanskat. Haahuilemme ympäri kauppaa, koska  kaikki on muuttunut näinä vuosina, kun olen asunut Chiang Maissa. En tahdo löytää mitään. Saadaan kuitenkin tarvittava hankittua. 

teletapit


Iltapäivä

Puolen päivän jälkeen tulemme kaupasta ulos ja keli on muuttunut lämpimäksi aamun viileyden jälkeen. Aurinko paistaa. Siskoni nakkaa meidät kotiin ja Eeva nukahtaa matkalla. 

Pienten unien jälkeen lähdemme kävelemään Nordeaan avaamaan pankkitiliä. Viimeksi käydessäni sanoivat, että voidaan avata Faille pankkitili vasta, kun hänellä on henkilökortti. Nyt oli,  






Eevan kanssa kohti Nordeaa




Pian pankissa selvisi että tilin avaaminen Faille ei onnistukkaan - pitää olla varattu aika. Miesvirkailija pyytää odottamaan, jotta antaa ajan palvellessaan toista asiakasta. Odottelemme ja kestää kauan. Failla alkaa olla lounasnälkäkin. Vanhempi nainen pyytää vielä päästä ennen meitä ja toki vanhempaa ihmistä kunnioittaen annamme hänen mennä. Nälkä voittaa ja lähdemme rannan kiinalaiseen syömään lounasta. Nordea jääköön. 




lounas rannan kiinalaisessa


Syömme lounas buffan ja erityisesti minulle maistuu kuten vuosia sitten kaalisalaatti, joka on todella hyvä kun lisää säilöttyä paprikaa ja ananasta.  Fai pitää erityisesti chilikastikkeesta, jota on chilihärän seuraksi lisättävissä. Kaikki maistuu ja jäätelöä päälle. 


minun annoslataus, joka kasvisvoittoinen 


Bikun on tullut koulusta ja tulee hakemaan meidät kiinalaisesta ravintolasta. Kävelemme Valkeaan etsimään minulle kunnon kenkiä - crocs-sandaalit ovat saaneet selkäni kipeäksi - eivät varsinaiset kävelykengät.

Sokokselta löytyy ystävällinen myyjä, joka osaa löytää hyvät Ecco-kengät jaloilleni ja kävely muuttuu heti luontevammaksi. 






uudet kengät




Myyjä suosittelee meitä hankkimaan S-kortin. Minulla on ollut aikanaan kanta-asiakkuuskortti, mutta en muista miten sen asian laita on ja hän ohjaa meidät kakkoskerrokseen S-palveluun. Jonotuksen jälkeen pääsemme sisään ja ystävällinen virkailija löytää minun jäsenyyteni ja laittaa minun kohdaltani asiat kuntoon. Haluamme vielä liittää Fain perhekorttiin - eli hänelle oma kortti. Avaamme lopuksi S-pankin tilinkin hänelle ja onpahan nyt Faille pankkitili avattu. Hyvä palvelu. 





Odottelemme S-palvelua


Jatkamme Glas Ohlsonille - jos vaikka löytyisi ruokailutilan valaisimet. Löytyy kyllä kaikkea muutakin tarvittavaa - hyvä kauppa. Ihastumme loppujen lopuksi ideaan hankkia antiikkiselta näyttävät isot hehkut, jotka kuitenkin ovat Led-valaisimia. 

Soitan Peksille, arkkitehtiystävälleni sekä sähkömies Artsille ja he kannattavat ajatusta. Neljä isoa hehkua riviin ruokapöydän päälle. Asia jää hautumaan positiivisena ajatuksena. 


Ruokapöydän valaisin näistä??



Tulemme kotiin ja Fai haluaa tehdä tänään lasinuudelia ja katkarapuja inkiväärissä ym gung ob woon sen länsimaisittain kirjoitettuna. Eihän siinä auta kuin lähteä pyörällä kokoamaan tarvikkeet ja löytyyhän ne pienten virheiden säestämänä. Ruoka tulelle, Eevan kanssa musiikkihetki ja pian syömään, nukkumaan. Aamulla Bikunin kouluaamu, Failla iltapäivällä Suomen kielen opetus vauvakerhossa, jonne ystävämme Jarmo on luvannut viesä. 

Nyt syömään ja perheilta - nukkumaan pian. 

Mukavaa maanantaita - se on hyvä päivä - I still do not hate mondays 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!