Varhainen herätys, työpäivä ja perheilta


Aamu

Eeva herää puoli kuudelta ja alkaa leikkimään sängyssä. Fai yrittää ottaa rinnalle, että nukahtaisi vielä, mutta tytär on päättäväinen. Nyt on aika leikkiä. Otan Eevan syliini, vaihdan vaipan ja menemme keittiöön, teen murukahvin - ei ole Moccanaa vaan kultakatriinaa - ja laitan Berocca-poreen vesilasiin. 

Istumme läppärin ääreen kuten aikanaan Cha-Amissa muiden nukkuessa. Ikkunasta näkyy varhaisaamun sumuinen syyskeli ja siirrymme teletappeihin. 




                                                            varhaisaamun sumuisuus





Eeva valmistautuu teletappeihin



teletapit


Teletappien jälkeen Eeva alkaa hieroa silmiään ja vien äitinsä viereen, jonne nukahtaa rintamaidosta nauttien. Nyt aika on aamuisen resitoinnin ja meditaation. 

Viileään suihkuun ja lopuksi jääkylmä herätys. Paistan pari kananmunaa ja kanapekonia itselleni ja teen toisen murukahvin. Pikkuhiljaa Fai herää laittamaan Bikunille aamupalaksi paistettua riisiä ja possua. 

Siirryn olohuoneeseen katsomaan klo 8 uutisia kahvikupin kera. Ennen muinoin katsoin aina aamulla kahvin kanssa aamun uutisia, mutta nyt on ensimmäinen kerta, kun minulla on tilaisuus siihen. Eeva nukkuu. Bikun syö hyvällä ruokahalulla aamuisen paistetun possu-riisin. Minä lähden töihin pyörällä puoli yhdeksäksi. 


Aamun uutisia


Matkatessani Mannerheimin puiston läpi aamu on viileän herättävä. Töissä hiljaista. 

Soitan vanhalle perhetutulle kuulumisia. Tässähän ei ole oikein ehtinyt pitää yhteyttä juuri kenenkään kanssa. Puheeksi tulee meidän perheen auton tarvekkin. Auton tarve on ilmeinen lapsiperheenä. Pitää aina silloin tällöin hakea isompia ruokaostoksia yms. Tänään tuli lisäksi esille mahdollinen tarve käydä konsultoimassa Rovaniemen Mehiläisessäkin. Keskustelemme järkevästä ratkaisusta ja ystäväni ehdottaa leasing-sopimusta. Lupaa vielä ottaa selvääkin järkevästä vaihtoehdosta. Mehän emme mitään isoa luxus-autoa tarvita. Jään odottamaan mielenkiinnolla vastausta. 

Töistä kotiin ja Eeva herää päikkäreiltä. Menemme kahden leikkimään olohuoneeseen. Leikkien päälle otan kitaran ja laualamme tutut laulut mm Horttokaaloa, Sininen uni, Maankorvessa, Lucky lips ja muutama rokki. Rytmistä Eeva pitää. Lopuksi Eeva tutkii kitaraa varmaan parikymmentä minuuttia ja sitten tulee jo rintamaidon nälkä. Minä menen tunnin päivä torkuille. 



iltapäivän yhteinen hetkemme Eevan kanssa


Fai pistää kahvin tulelle, kun Artsi on tulossa. Hän tuo mukanaan pari antiikkimallin lamppua Kaakkurin Clas Ohlsonilta, jotka olin sinne varannut. Muut osathan ostin jo eilen kaupungin clasulta  Juomme kahvit ja Artsi kalkuloi muut tarpeet, mitä asennukseen tarvitsee. Mahdollisesti huomen illalla on sitten asennus. 

Lähdemmekin Artsin lähdön jälkeen Fai, Eeva ja minä kävelylle ja hakemaan ruokatarpeita mahdollista huomista illallista varten. Myös makuuhuoneen valaisinta ja Bikunin huoneen valaisinta varten menemme ostamaan LED-hehkut. Suunnaksi tulee Valkea, mistä voimme hakea ruokatarpeet herkusta ja Clas Ohlsonilta hehkut. 

Karitsan paahtopaistia löytyi ja suunnittelin sille mielessäni kapris-kerma-kastikkeen. Keräsimme siihen tarvikkeet ja ostimme kaikkea muutakin tarpeellista ja tarpeetonta. Löyti edullista ananasta ja Fain kaipaamaa Mathca teetä.  Eeva nukahti ostosten aikana, eikä herännyt vaikka kävimme vielä Clas Ohlsonilta hakemassa ne LED-hehkulamput. 

Bikun oli jo odoteelut kotona meitä ja tehnyt koulutehtävänsä. Me leikimme ja musisoimme Eevan kanssa, kun Fai alkoi paistamaan eilen hankittuja muikkuja. Fai oli myös leikannut ananaksen pöytää ja söimme ananaspaloja Eevan kanssa. Hän pitää ananaksesta ja syö mielellään kirpeitä hedelmiä ja marjoja. Mm. sitruunaa imeskelee mielellään. 




Eeva nauttii ananaksesta, 
vaikka hieman irvistääkin happamuutta




 Eeva siirtyi olohuoneeseen leikkimään iso-siskonsa kanssa ja minulle tuli oivallinen tilaisuus lähteä chanttaamaan ja meditoimaan. Eeva huomasi tilanteen ja halusi mukaan. Menimme kotitemppeliin yhdessä ja sytytimme kynttilät. Eeva istui omalla "temppelityynyllä"  ja minä vieressä toisella.  Hän ihasteli temppeliä ja äänteli kuin olisi yrittänyt resitoida. Aloin resitoida kämmenet toisia vasten ja Eeva toisti omien käsiensä yhteen laittoa. Vietimme mini-resitoinnin jälkeen rauhallisen hetken Eevan kanssa kynttilöitä katsellen ja oli kuin Eeva olisi meditoinut hieman. Sitten äitinsä tuli hakemaan hänet ja tein normaalin iltaresitoinnin ja mediotoin. 



muikut odottivat



Iltasuihku ja paistetut muikut odottivat. Fai oli tällä kertaa laittanut hieman enemmän chiliä, mutta ei peittävästi ja valkosipulikin oli voimakkaampana. Hänen tapansa paahtaa tilli muikkuun antaa siihen voimakkaamman tillin maun. Tilli eli thaimaaksi ผักชีลาว pak zii lao - laosin persilja tai laosin yrtti käännettynä suoraan. Hänen tekemänsä muikut ovat minusta parhaita mitä koskaan olen syönyt. Oli sitten chiliä mukana tai ei. 

Oli myös hieman kukkakaalta tarjolla sekä etikkapunajuuria, joita Fai on oppinut syömään täällä Oulussa.  Päälle vielä ananasta niin illallinen on täydellinen. 


Ananas


Keskustelimme raaka-aineista Suomen ja Thaimaan välillä ja totesimme, että kyllä Suomessa kala on aivan loistavaa, kun taas ananas ja monet muut hedelmät Chiang Maissa parempia. Marjoihin Fai on kovasti ihastunut Suomessa. Ravintolassa syömisen helppoutta ja edullisuutta kyllä kaipaamme täällä, mutta maassa maan tavalla. Kotona syömiseen on panostettava Suomessa. Chiang Maissa hyvän lounaan saa eurolla, niin kuka tahansa tavallinen thaimaalainekin voi syödä helposti ulkona. 

Eevalla on hieman iltavilliä. Otan hänet syliin ja kuuntelemme muutaman rauhallsen kappaleen ja tyttö on sen jälkeen valmis äitinsä rintaruokintaan ja nukkumaan. Siivoan keittiön ja laitan astiapesukoneen päälle - sitten on minunkin univuoro.

Hyvää Yötä kaikille!















 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!