Ensimmäinen migrin käynti! Muukalaispassin odotteluun!

Aamu

10 tunnin yöunen jälkeen herään ja tuntuu, että silmiä ei saa auki. Pikku flunssa väsyttää ja yöllä Eevakin herätteli toistuvasti.  Nopeasti kylmään suihkuun ja Eevaa huutaa kovalla äänellä kuin komentaen, että nyt tänne. 

Panen mutterin suihkun jälkeen kiehumaan ja saan aamukahvit. Eeva tulee syliin, kun juon nopean kupillisen kahvia. Meillä alkaa olla kiire Migriin oleskelulupakortin uusimiseen ja muukalaispassin hakuun. 

Menemme edeltä Eevan kanssa autoon ja Fai käy pesutuvalla. Ajelemme autolla tallista ulos niin, että Eeva saa ohjata. On kovasti innostunut tilanteesta. Pian hän siirtyy omaan turvaistuimeensa, mihin on tottunut ja lähdemme ajotielle koulukadun kautta kohti migriä.  Parkkihalliin auto migrin viereen ja menemme sisälle itse toimistoon. Jonotusnumero onkin heti seuraava sisäänpääsevä numero, joten satuimme tulemaan hyvään aikaan. 

Hankalien migrikokemusten jälkeen odotamme hieman jännittyneenä tämän päiväistä kohtelua. Ystävällinen naisvirkailija hoitaa asiamme tyylikkäästi. Saamme haettua uuden oleskelulupakortin ja muukalaispassin samalla kertaa ja koko touhu odotuksineen on alle tunnin mittainen. Ainoa mikä askarruttaa on se, että muukalaispassin myöntämisessä maksimi aika on 5 kk. Viimeksi migrin kanssa maksimiaikakin ylittyi, mistä olemme maksaneet ison taloudellisen kuin psykofyysisen terveyden hinnan. Toivotaan, että nyt asiat hoituisivat nopeasti. 






                                                    Migrin odotusaulassa



Kotiin päästyämme soittelen kitaraa Eevalle ja laulan muutaman laulun unohtamatta Horttokaaloja. Eeva viihtyy, mutta alkaa hieromaan silmiään. Fai ottaa Eevan rinnalleen ja pian tyttö nukahtaa päiväunille. Minulla on oiva tilaisuus resitointiin ja meditaatioon. Lyhyt resitointi ja 20 min meditointi ja on jo aika lähteä töihin. 

Ilta on taas työntäyteinen. Mutta runsaasti positiivisia potilaskohtaamisia ja ilta kuluu hyvin. Fai lähettää kuvia kotoa, kun Eeva leikkii. Lähetän kuvan itsestäni töissä ja Eeva nähtyään sen katsoo soimaavasti - miksi isä ei ole kotona!



 
Eeva leikkii kotona




"missä se isä oikein viipyy"


Töiden jälkeen olemme sopineet jokiuinnin Voten ja Pekan kanssa. Markku on mökillään ja Masalle liian myöhäinen aika. Jouko taas on reissuillansa. Uinnin jälkeen maksakastikkeen teko, Eevan kanssa temppelileikit ja oma resitointi sekä meditaatio. Näin se perjantai-ilta menee ja huomenna taas töihin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oulussa!!

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu