Joulupukin pajakylä

Eilinen ilta


Tulin hotellille  kahdeksan jälkeen illalla ja päätimme lähteä ulkoilemaan ensin kävelykatua pitkin ja katsoa samalla jokin ravintola missä voisimme syödä. Keli oli loistava pienelle ulkoilulle; kostea vuodenaikaan nähden lämmin +5 astetta, eikä satanut. Maanantai ilta ja kaikki googlaamani hyvät ravintolat olivat suljettuna.  Nili,Roka ym pitävät maanatait kiinni.Loppujen lopuksi hotellimme ravintola oli ainoa mahdollinen. Ruoka maistui, mutta raskasta tyypillistä hotelliravintolaruokaa. Ranskalaisia, pihviä majoneesia etc. Olipahan ainakin vatsa täynnä ja Eeva sai nakkeja, joihin on kovasti innostunut. 

Me Fain kanssa jaettiin annoksemme keskenään. Savulohi-majoneesi-leivän ja pippuripihvin. Ystävällinen tarjoilija järjesti meille chiliä, jotta maistuu. 


Eeva viihtyy nakkien jälkeen



"kevyttä iltaruokaa"



Savulohta, majoneesia ja leipää



Eevan annos - nakkeja, lihapullaa ja ranskalaisia


Bikunin ranskis annos



Pippuripihvi


Raskaan aterian päälle Bikun nukahtaa välittömästi huoneeseen päästyämme ja Eeva myös sillä aikaa, kun käyn iltasuihkussa. Eipä Fain ja minunkaan tarvitse odottaa nukahtamista. 



Aamu

7:30 puhelin herättää ja menen suihkuun. Muut vielä nukkuvat. Pakkaan hieman omia tavaroita jo poislähtöä varten ja sanon  Faille, että lähden aamupalalle. Hän aikoo tuoda muut heti perässä. 
Scandicin aamupala on monipuolinen, kuten Suomessa hotelliaamiaiset yleensä. 





Croisanttia



Leikkeleitä ja vesimelonia sekä juustoja



Perinteiset pekonit sekä nakkeja ja ratarouuille


Tavallisuudesta poikkeava muna--juusto-tomaattivuoka


Olen jo syönyt ja juon kahvia, kun muu perhe tulee. Viihdytän Eevaa, joka saa taas nakkeja syödäkseen. Pian on aika lähteä töihin. Käyn hakemassa jo autoon osan tavaroista. Loput sitten iltapäivällä, kun lopetan työt. Tarkoitus olisi käydä Joulupukin pajalle ennen Ouluun lähtöä iltapäivällä. Onneksi keli on lämmin - en ole vaihtanut vielä talvirenkaita. 
 

Iltapäivä

Haen perheen hotellillta, nopea check out ja ajelemme Joulupukin pajalle. Hieno auringon paiste hyväilee matkaamme sinne. Bikunia jännittää ja Eeva katselee ihmeissään salaisuuksien tietä edetessämme joulupukin luo. Hissi mikä vie meidät toiseen kerrokseen jännittää Faitakin omassa erikoisessa tyylissään. Hissin nappia pitää painaa koko ajan nousun aikana. 

Pääsemme viimein joulupukin puhutteluun ja hän lupaa Eevalle ja Bikunille tulla kotiimme Oulun keskustaan jouluaamuna. Minä käännän keskustelut thaiksi. 


Eeva Joulupukin puhuttelussa





meidän perhe Joulupukin vastaanotolla



Käymme syömässä vielä Joulupukin pajan ravintolassa buffetit ja Bikun ranskalaiset ja nakit. Sitten lähdemme ajamaan Oulua kohden. Matka sujuu kauniissa auringon paisteessa hyvin ja Fai ihastelee kaunista ruskaista luontoa. Bikun nukahtaa, samoin Bikun. 

Kotiin seitsemän maissa illalla ja puramme auton, jonka jälkeen käyn nopeasti Oulujosessa 5 min annoksen 4.75 asteisessa vedessä. Markkukin aloittelijana vetää komeasti yli 3 min. 



iltauinnille



Kotona Eeva jo leikkii kengilläni, sovittelee jalkaansa - kai kompensoi isän poissaoloa. Pian alamme leikkiä ja Eeva kantaa kaikkia omia lelujaan minulle. Mukava perheilta. Huomenna taas töihin - nyt Oulun Mehiläiseen, mutta vasta iltapäivästä, joten uniaikaa jää hyvin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oulussa!!

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu