Tai-yai illallinen

Eilinen ilta

Loppuilta oli hektinen töissä. Lista oli jo täynnä ja tuli päivystystapauksia, jotka piti vielä katsoa. Laitoin Faille viestiä, että töissä venyy pidempään. Hän oli laittanut Ikea reissulta ostamaani punaviiniä jäähtymään uupuneelle miehellee. 

Ennen kotiin menoa kuitenkin Voten kanssa jokiuinti. Masa olikin kopilla ja olin unohtanut, että hänenkin kanssaan oli sovittu uinnista, mutta olin siis myöhässä ja hän oli jo uinnin ehtinyt suorittaa. Kovan illan jälkeen tarvitsin pidemmän jäähdytyksen ja olin yli 6 minuuttia joessa. Votekin viihtyi 5 minuuttia. Meillä oli seurana naisten kopista tullut porukka ja siinä jutustellessa  aika meni joutuin. 

Kotiin tultua Fai laittoi perunat tulelle ja pilkkoi valkosipulit ja sipulit maksakastiketta varten. Myös maksa oli pilkottu, joten minulle jäi vain paistaminen ja kastikkeen teko. Kermainen pippurikastike, johon vielä cayennepippuria, viherpippuria ja tuoretta timjamia. Kunnon haudutus äitini tapaan. 






Maksakastike hautumassa


Faille puolukkahillo on  liian makeaa, joten hänen annokseen laitoin pikkutomaatteja ja itselle se perinteinen puolukkahillo. Punaviini lasi oli sopiva maun täyttäjä sekä stressin laukaisija. Bikun oli jo syönyt nuudelikeittoa, eikä ole innostunut maksakastikkeesta. 




Fain annos tomaatilla





minun annos puolukkahillolla



Maksakastike onnistui hyvin ja Fai kehuu sitä todella maukkaaksi. Viimeksi laitoin puolukkahilloa kastikkeeseen ja se oli Faille liian makeaa. Otamme vielä jälkiruoaksi valkohomejuustoa joka on maustettu chilillä patongin kanssa. Pari viinilasillista ruokailun yhteydessä sinetöi illallisen ja unen tarve alkaa kolkuttamaan.



Aamu


Eeva herättää minut ja on sopivasti aikaa kahvin keittoon, beroccaan ja teletappeihin. Otan tytön syliin, Fai oli ehtinyt vaihtaa vaipan ja Fai jää vielä nukkumaan. Menemme tytön kanssa laittamaan mutterikahvin tulelle ja berocan poreilemaan. Kahvin ja berocan kanssa työhuoneeseen - on aika teletappien. 





nyt alkaa teletapit





teletapit




Ehdimme vielä kuunnella Horttokaalot ja sitten on minun aika lähteä töihin. Vien Eevan äitinsä viereen ja ajan pyörällä Mehiläiseen. 

Päivät eivät ole veljiä keskenänsä. Eilen oli ruuhkaa jopa liiaksikkin, mutta tänään on huomattavasti hiljaisempaa. Eilisen jälkeen se ei haittaa. 
 

Kotiin tultua sukulaiset tulee tapaamaan. Mira on käymässä Oulussa ja tulee lapsensa kanssa kylään siskoni ja hänen tyttärensä kanssa. On kiva olla suvun kanssa läsnä. 



sukutapaaminen


Vien Jaanan lastensa kanssa Tuiraan, josta Voten kanssa Tuiran rantaan jokiuintiin. 5 minuuttia 5.5 asteisesa vedessä virkistää. Laitoin ostamani lihat jo ruskistettuna hautumaan. Fai tekeee tänään maistuvaa Tai-yai lihakastiketta Tai-Yai salaatin kanssa. Masa on luvannut tulla syömään seitsemän aikoihin. 



masa tarjoilee viiniä ruualle


Eilen avatusta viinitankista saamme lasilliset viiniä ruoan kanssa. Kyllä täytyy myöntää, että Fain tekemä ruoka on poikkeuksellisen hyvää. Ennen ruokaa käymme Masan kanssa kotitemppelissä pienet chantit ja lyhyet meditaatiot. 

On aika ravinnon. Ruoka on maullaan ja Masa osaa jopa hieman Thaita, joten Fai saa keskusteltua thaiksi. Eevalla on pieni flunssa, mutta jaksaa seurustalla kanssamme. Bikun esittelee suomenkielen oppejaan. On mukava ilta,



Tai-yai lihakastike



ja Tai-yai salaatti



nautinnollista illallista




Fai vie Eevan nukkumaan ja istumme hetken kotitemppelissä Masan kanssa. Mietimme hänen mahdollista reissuaan Pohjois-Thaimaahan ja soitamme ystävälleni Jaille, joka on halukas huolehtimaan hänestä siellä. Sitten onkin aika jo minulla nukkumaan, kun huomenna on työpäivä. Masa lähtee kotiin, minä hampaiden harjaukseen ja nukkumaan.  Oli mukava ilta. Hyvää Yötä kaikille. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oulussa!!

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu