Muukalaispassi saapuu ja niin myös vieraita Tampereelta

Lauantai


Nopeasti ylös ja suihkuun, jotta saadaan kaikki asiat hoidettua ennen vieraiden tuloa. Artsi soittaa puoli yhdeksältä, että pian on tuomassa meille ahven fileitä, joista oli sovittu. Hän oli saanut niitä ja tuo meille illallista varten. 

Eevan kanssa aamurutiinit - berocca, espresso ja teletapit.  Fai tekee minulle vielä työhuoneeseen munakkaan. 


Eevan kanssa aamuhetkemme



Munakas


Munakkaan päälle kuuntelemme vielä musiikkia ja sitten olen valmis lähtemään asioille. Olavi Virran Eeva viimeiseksi ja aamun sessiomme on ohi. 


"Eeva" Olavi Virran esittämänä



Otan auton tallista nopeasti ja ajelen Raksilan Citymarketin postiin, jossa tänään on jo työntekijöitäkin. Saan valtakirjan avulla kirjekuoren, jossa nyt vihdoinon Muukalaispassi ja uusi oleskelulupakortti Talvisaran nimellä Faille. 


Muukalaispassi


Käyn täydentämässä ostoksia Limingantullin Prismassa ja haen myös ruoan laittoon valkoviiniä Prisman Alkosta. Samalla reissulla käyn nopean jokiuinnin, joka on ollut tauolla väsymykstä ja taudista johtuen. 

Aloitan tekemällä liemen, jossa vasikan liha kypsennetään Vitello tonnatoa varten. Aineina vesi, valkoviini, pippurit, laakerinlehdet, salottisipuli, valkosipuli porkkana ja varsilselleri. Liemen tekeytyessä puhdistan vasikan entrecoten rasvoista ja kalvoista. Lisään valkoviinin liemeeen ja laitan lihan kiehumaan joukkoon "hymyillen". Siis sekä liemi, että minä - hymyillen. 


Keitinliemi



Vasikan entrecote


Keitän vasikan lihaa noin 30 min, jolloin se tuntuu sormiin sopivan kimmoisalta eli lämpötila on noin 50C. Nostan LIhan liemineen parvekkeelle kannen alle jäähtymään ja siirryn kalan valmistukseen.  Kalakattilaan ladon ahvenfileet ja päälle Fain pilkkomat fenkolit, porkkanat, yrtit, salottisipuli, valkosipuli ja valkopippuria. Päälle valkoviini ja uuniin aluksi 150 astetta ja nostaen 180 asteeseen. Kun kalafileet alkavat kiinteytyä nostan kalakattilan baaritiskille ja valutan liemen pois ja kalat jähtymään. 

Liemen keittäminen puoleen, suolan tarkastus. Suurustus voi-venhäjauhoseoksella ja lopuksi vielä kananmunan keltuasien ja kerman sekoituksella.  Tämä sauce parisienne uunivuokaan nostettujen ahvenfileiden päälle. Raastettu parmesan päälle ja gratinointi uunissa illalla vieraiden tullessa. 

Kalan kiehuessa nostan vasikan liemestä ja leikkaan ohuia siivuja. Tonnikalamajoneesi kastikkeen olen valmistanut ja soseuttanut kapriksen sekä anjoviksen kanssa. Hieman lehtipersiljaa joukkoon. Asettelen vasikan lautaselle ja kastikkeen päälle. Jääkaappiin odottamaan vieraita. 

Fai on tehnyt sillä aikaa niin punakaalesta tehdyn Tai-Jai salaatin kuin Som Tamin, joista ei valitettavasti tullut kuvaa. 


Vitello tonnato



Ahven fileet sauce parisienne odottaa parmesania ja gratinointia



Kalalle teemme Fain kanssa vielä peruna-porkkana lisukkeen. Fai pilkkoo juurekset pieniksi ja paistan ne voissa kuumalla valurautapannulla hieman oliiiviöljyä lisäten ja lopuksi karamellisoin  hunajalla. Loppukypsennys tehdään uunissa. 





kalalle juureslisuke






Vieraat saapuvat sovitusti neljältä. Yksi pariskunta oli joutunut perumaan tulemisensa, mutta Anssi&Anne ja Jarmo tulevat yhdessä tuoden mukanaan mukavan lastin hyviä ruokiin sopivia viinejä. Alkuun kohotamme Proseccolasilliset.



Alkuun prosecco



Anssi näyttää viihtyvän


Ruokailua ja seurustelua

Illallinen näyttää maistuvan kaikille. Syömme hitaasti ja nautimme ruokaviinit myös rauhallisesti. Eeva ilmaisee, että isän kuuluisi nyt kyllä soittaa myös vieraille muutaman laulu ja niinhän ne sitten kajahtaa. 



Muutama laulu




illallista ja seurustelua


Mukava ilta ja teen vielä Cafe Latet/ espressot tilausten mukaan ja jälkiruoaksi mustikoita mascarponevaahdolla. Kello yksitoista kaikilla on vatsat täynnä ja mieli hyvä. On aika kaikilla unelle ja vieraat lähtevät. Me suihkun kautta nukkumaan. 

Sunnuntai

Herään jo seitsemältä ensimmäisen kerran virkeänä, mutta pienen meditoinnin jälkeen palaan nukkumaan Fain ja Eevan viereen. Seuraavan kerran herään kello 11:30. Eeva jo odottaa. Teemme beroccat ja Cafe Latet minulle ja Faille. Beroccan kanssa työhuoneeseen ja on aika teletappien. 



Aamun Berocca ja yhteinen hetki Eevan kanssa


Eevan kanssa käymme läpi niin Dhamma kirjoja, joista hän on kovasti kiinnostunut kuin netistä kuvia kukista. Hänellä on nyt kova kukka-vaihe. 

Siirrymme olohuoneeseen ja koska Eeva alkaa ikäänkuin toistamaan aakkosia, laitan youtubesta aakkosvideoita, joista tyttö on kovasti kiinnostunut.  Tunti menee nopeasti olohuoneessa.


Eevan kanssa aakkosia





Pikun tulee pyytämään neuvoja englannin tehtävissä ja käymme niitä läpi. Eevakin käy välillä neuvomassa. 
Englannin opiskelua


Eevan päiväunien aikaan käyn autolla kaupasta hakemassa Fain pyytämiä ruokatarvikkeita ja vien samalla eiliset tyhjät viinipullot. 

Palattuani Eeva ohjaa kädellään kohti työhuonetta. Hän haluaa katsella kukkia ja luontodokumentteja. Lopuksi päädymme taas selaamaan kirjaa, joka tyttöä kiinnostaa. Se on resitoinnista ja meditoinnista. Siinä on sen verran kuvia, että hän tietää mistä on kysymys ja sivuja kääntäessään hän toteaa: " Bud-hoo, bud-hoo, bud-hoo". 


Eeva taas työhuoneessa.



Lähempänä seitsemää Vote hakee minut Tuiraan jokiuinnille. Markku on käynyt jo päivällä. Otan tällä kertaa 3 minuutin annoksen ja Vote normaalin 2 minuuttisensa. 

Kotiin tultua on taas kotitemppelin vuoro. Eeva kävelee sinne edeltä ja tutkimme buddhan patsaita ja kirjoja. Lopuksi Eeva haluaa valot pois ja kynttilät tilalle. Otamme lyhyen resitoinnin ja meditoinnin, jonka jälkeen alkaa olla aika iltasuihkuun.  Jos jaksan käyn vielä oman iltaresitoinnin ja meditoinnin ennen nukkumista.  Aamulla varhainen herätys töihin. 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oulussa!!

Aamuyöllä kentällle - jännittävät tarkastukset - MUTTA PÄÄSEMME LÄPI - pian koneeseen