Eilen
Heräsin huonosti nukkuneena yhdeksältä kellon soittoon. Oli tarkoitus viedä Fai ja Eeva autolla Tuiraan Kotvakoulutukseen. Kun kömmin ylös, Fai totesi, että mene takaisin sänkyyn; keli on hieno ja hän voi kävellä Eevan kanssa mielellään Tuiraan.
Käskystä menin takaisin nukkumaan jonkinlaista kuumehoureista unta. Fai lähettää viestiä Kotvakoulutuksesta ja kaikki näyttää menevän hyvin. Keittelen espressoa itsekseni, eikä sekään oikein maistu.
Saan viestiä Thaimaasta, että autollemme olisi nyt ostaja. Ystäväni Jai vaan on unohtanut siirtää automme nimiinsä ja nyt sen myyminen on vaikeaa oman viisumini umpeuduttua. Ostaja pariskunta on jo maksanut 5% käteismaksun ja täytynee alkaa anomaan uusi viisumi jo nyt vaikka tarkoitus on mennä vasta loppuvuodesta Chiang Maihin.
Kotvakoulutus
Fai on lähtenyt Kotvasta kävelylle Eevan kanssa ja menneet leikkimään keskustaan. Minä horrostelen kotona, kunnes neljän jälkeen lähden pyörällä hieman kokeilemaan ulkoilua hienossa kevät kelissä. Olo on vaan puolikuntoinen. Pyöräily tekee hyvää. Ajan kevyesti noin tunnin verran. Troijan kebabissa käyn syömässä salaattikebabin ja siitä iltavastaanotolle katsomaan muutaman potilaan kuuden jälkeen.
Töiden jälkeen saan viestin, että Eeva jo nukkuu. Käyn tervehtimässä Masaa ennen kotiinpaluuta ja outo mielihalu yllättää kotimatkalla. Käyn syömässä Kinonkopilla kärkkärit.
Eevan iltapäivän leikit
Torstaiaamu
Eeva herättelee minua ennen yhdeksää. Hän puhuu minulle kauniisti ja ilmeisesti haluaa nyt aikaa isänsä kanssa, kun edellisenä päivänä se jäi olemattomiin. Vaihdan tytölle vaipat ja menemme keittiöön. Espressokone päälle, berocca poreilemaan ja työhuoneeseen teletappeja katsomaan.
Berocca ja teletapit
Teletappien jälkeen Eeva haluaa mennä tekemään kahvia ja niinpä teemme tuplaespressot minulle. Nyt kun olen ollut sairaana, latte ei maistu. Kahvin kanssa menemme takaisin työhuoneeseen ja kuuntelemme ensin musiikkia, mutta lopuksi Eeva haluaa selata buddhadhamma kirjaa. Hän on halunnut tutkia sitä kovasti viime aikoina.
espresso ja musiikki
Eeva ja Buddhalainen kaulakoruni
Iltapäivä ja ilta
Eeva alkaa päiväunille ja minäkin otan pienet nokoset. Nokosten jälkeen vielä tupla espresso ja töihin. Työt sujuu mukavasti, vaikka olenkin puolikuntoinen. Olen aina huomannut, että kun hoidan ihmisiä, oma vointi ei ole mielessä.
Fai puhui ennen töihin menoa, että kotoa puuttuu kaikki tarvikkeet ja lupaan lähteä ostoksille töiden jälkeen. Seitsemän jälkeen tulen kotiin illalla ja lähdemme koko porukalla Kaakkurin Citymarkettiin. Eeva on erityisen riemuissaan päästessään autoajelulle pitkästä aikaa. Lakkojen vuoksi kalatiski on kiinni ja se harmittaa. Oli ollut mielessä kalaillallinen. Sen sijaan löydän tanskalaista ruohovasikkaa kohtuuhintaan ja otan entrecoteta ison palasen. Tälle illalle pihvit ja ehkä lauantaina Vitello tonnato, kun vieraita on saapumassa.
Paistan vasikan entrecotepihvin kotiin tultua ja teen basilika-kerma-kastikkeen. Fai tekee avocado-mozzarella salaatin seuraksi.
Vasikan entrecote valmistumassa
Salaatti matkalla
Vasikan entrecotet vaaleanpunaisena pippurisella punaviini-basilika-kerma kastikkeella runsaan pippuroinnin kanssa ei ole huono vaihtoehto. Entrecote eli välikyljys eli minun mukaan Antero on erityisen loistava vasikasta.
"Antero" lautasella kastikkeen kanssa
Ja toinen
Salaattia seuraksi
Otamme Fain kanssa lasilliset Rieslingiä vasikalle. Se maistuu ja lepuuttaa mielen kohti unta. Eeva on seurana, kun syömme. Hän on suomalainen ja nauttii ruisleipää meidän syödessämme vasikkaa.
Eeva seuraneitinä ruisleivän kanssa
Ruoan jälkeen ihailemme kukkia ja lopuksi jo uninen Eeva haluaa vielä kanssani kotitemppeliin, missä käymme läpi kukkia ja vietämme hetken keskenämme. Pian tyttö alkaa hieroa silmiään ja on aika siirtyä äitinsä rinnalle kohti unen maailmaa.
Kukkien ihailua
Olo on tosiaan ollut puolikuntoinen ja olen jättänyt avantouinninkin tauolle toistaiseksi. Pitää saada itsensä kuntoon. Tenniksen peruin aamulta ja nyt pitää levätä, hoitaa työt ja lauantaina toivottavsti on virkeyttä, kun meille tulee vieraita. Jos saan ahvenfileitä teen lauantaina Ahvenista sauce parisiennen kanssa grantiinin uunissa parmesanilla ja alkupalaksi Vitello tonnato. Jos taas ei onnistu on pakkasessa odottamassa poron paisti ja siihen tekemäni kastike. Nyt kohti unien maata ja huomenna alkaa viikonloppu.
Kommentit
Lähetä kommentti